Belföld

2009.07.22. 15:33

Eljárás indult az Újpest FC ellen

Budapest - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított az Újpest FC-vel szemben, az együttes szurkolóinak viselkedése miatt a Steaua Bucuresti elleni, múlt csütörtöki Európa Liga selejtezőn.

zaol.hu

A szervezet illetékes bizottsága - amely az említett összecsapás kapcsán a román klub ellen is eljárást indított - várhatóan csütörtökön dönt az ügyben. 

Az UEFA minden bizonnyal kiemelt figyelemmel kezeli a két csapat csütörtöki visszavágóját a Szusza Ferenc Stadionban, és szigorú szankciókat helyezett kilátásba fegyelmi vétségek esetén.

Az Újpest FC honlapján arra kéri a szurkolókat, hogy ne hozzanak magukkal transzparenst – olyat sem, amelyet a magyar jogszabályok engedélyeznek, de félreértésre adhatnak okot -, tartózkodjanak bármiféle sértő, rasszista, antiszemita megnyilvánulástól, és a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák csapatukat.

Forrás: MTI, ujpestfc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!