Belföld

2013.03.20. 09:00

Egy szál sárga rózsával búcsúznak pénteken Cipőtől

A Republic zenekar azt kéri a rajongóktól és az érdeklődőktől, hogy egy szál rózsával vegyenek végső búcsút Bódi Lászlótól, azaz Cipőtől. Az énekes-dalszerzőt pénteken 15 órakor temetik a kistarcsai köztemetőben.

MTI

"Arra kérünk mindenkit, hogy a szertartásra csak egy szál sárga rózsát hozzanak. Ha valaki ennél többet, koszorút vagy csokrot szeretett volna, adja az erre szánt összeget a János Kórház kardiológiai osztályának, amelynek 2008 végén még sikerült megmentenie Cipő életét" - írta Facebook-oldalán a Republic zenekar.

Az együttes szívbetegségben szenvedő alapítója március 11-én, 47 évesen hunyt el. A péntek délutáni temetésről részletes információ szintén a Republic Facebook-oldalán és honlapján található.

Cipő és zenésztársai 1990-ben hozták létre a Republic-ot, amely az elmúlt több mint két évtizedben az egyik legnépszerűbb popzenekarrá vált Magyarországon. A Republic dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Neked könnyű lehet, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga vagy Szállj el kismadár. Az együttes minden lemeze - legutóbb a tavaly kiadott Bólints Tibi! - magas példányszámban kelt el.

A Republic számos szakmai elismerést kapott, köztük Arany Zsiráf- és Fonogram-díjat, tagjai 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehették át. Cipő zenét írt mások mellett Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!