Belföld

2009.07.06. 07:33

Csökkent a szálláshelyek forgalma Magyarországon

Budapest - A kereskedelmi szálláshelyeken 2009. január-májusban a külföldi és a belföldi vendégek száma 16, illetve 9 százalékkal maradt el az előző évi értéktől, a vendégéjszakák száma 14, illetve 10 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

MTI/AP

Az első öt hónapban a szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal kevesebb volt, mint egy évvel korábban. Tavaly január- májusban a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 88,3 milliárd forint volt. 

A kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek száma 2009. január-áprilisban 16, illetve 8 százalékkal maradt el az előző évitől. Az idén az első négy hónapban a vendégéjszakák száma a külföldi látogatók esetében 14, a belföldiek vonatkozásában 8 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest, a szálláshelyek árbevétele folyó áron 12 százalékkal mérséklődött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!