Belföld

2016.03.10. 20:54

Beismerte a gyilkosságot a Dabas mellett holtan talált lány ismerőse

Beismerte tettét az a kakucsi fiatalember, akit a múlt hétvégén a fővárosban eltűnt, majd csütörtökön holtan talált 20 éves lány meggyilkolásával összefüggésben fogtak el - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-t.

Beluzsárné Belicza Andrea korábban annyit közölt, hogy a nyomozók csütörtök hajnalban Dabas külterületén, egy erdős részen találták meg a szombatra virradóra eltűnt fiatal nő holttestét, a halálát az elsődleges adatok szerint idegenkezűség okozta.

A bűncselekménnyel összefüggésben egy 20 éves kakucsi férfit fogtak el, majd hallgattak ki - tette hozzá. A nyomozás érdekeire hivatkozva a szóvivő akkor további részleteket napközben nem árult el, később azonban arról tájékoztatott, hogy a 20 éves K. Bálint beismerte a gyilkosságot.

A rendőrség szerint a férfi Dabas külterületén végzett nőismerősével, majd a holttestet a közeli erdőben rejtette el. A nyomozóhatóság kezdeményezte az őrizetben lévő fiatalember előzetes letartóztatásának elrendelésére gyilkosság megalapozott gyanúja miatt.

Sajtóértesülések szerint a szintén kakucsi fiatal nő barátaival születésnapot ünnepelt a fővárosi Népliget egyik szórakozóhelyén. Szombat hajnali négy óra harminc perckor rögzítette a hely ipari kamerája, amint telefonálás közben kiment az épületből. Ezt követően "mintha elnyelte volna a föld".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!