Belföld

2016.01.26. 13:41

Acélbetétes bakanccsal rúgták szét a csemői bácsi fejét

Akaratlanul, de saját unokája adott tippet azoknak a rablógyilkosoknak, akik két hete félholtra verték és kirabolták nagyapját Csemőn.

A 90 éves bácsi támadóit pár nappal később elfogta a rendőrség. A Kékfény megkapta azt a helyszíni kihallgatáson készült videót, amin egyikőjük egy bábun mutatja meg, hogyan rugdosta még akkor is az idős férfit, amikor már mozdulni sem bírt.

N. Zsolt és barátja, M. Róbert a bácsi megtakarított pénzét akarták, és mint kiderült, már tavaly is próbálkoztak. Akkor a fészerben akartak elbújni, hogy aztán amikor az idős férfi reggel elmegy otthonról, besurranjanak, de nem sikerült.

Január 6-án este viszont már egyenesen a házba mentek, hogy kifosszák az alvó bácsit. Csakhogy az idős férfi még ébren volt.

 

A férfi összerogyott, a fejéből ömlött a vér, de a támadó még nem végzett. Erőből rátaposott a lábára, ami darabokra tört végül acélbetétes bakanccsal rúgta a bácsi fejét. Az idős férfi még életben volt, és hiába mondta, hogy nincs pénze, támadói  az egész házat felforgatták.

 

Az idős férfi elvérzett, a támadás után három nappal a szomszédok találták meg a holttestét.

A vallomásokból kiderült, hogy N. Zsolt széltében-hosszában híresztelte, hogy mekkora „bulit″ tud, amibe több ismerősét is be akarta venni. Végül M. Róbert szállt be, de állítása szerint a támadás alatt annyira részeg volt, hogy a csőfogóját a házban felejtette. A szerszámot később a rendőrök találtak meg, és az ujjlenyomatok alapján azonosították.

Amikor a rablók rájöttek, hogy csupa kacatot raboltak, útközben eldobták az órákat. A nyomozók egyébként a helyszínelés alatt megtalálták a bácsi összes félretett pénzét.

Helyszíni kihallgatásra vitték azt a férfit is, aki három társával még december 7-én rontott egy idős tatabányai házaspárra, írja a police.hu. Az időseket úgy megverték, hogy a férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség továbbra is egymillió forintot fizet annak, aki segít elkapni az érdi házaspár gyilkosait. Az időseket tavaly novemberben ölték meg és rabolták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!