Belföld

2015.08.13. 20:36

A Balatonba fulladt egy gyerek és az őt menteni próbáló felnőtt

Vízbe fulladt egy vízibicikliről a Balatonba esett 14 éves fiú, valamint a mentésére induló 54 éves férfi a Balatonlelle és Balatonboglár közötti vízterületen - tájékoztatta Bagyó Sándor, a mentésben részt vevő Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke az MTI-t csütörtökön.

Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabadstrandon. Szándékuk szerint a kisvízben szerettek volna maradni, a víz azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd. Az egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult. A kiérkező sürgősségi mentőhajó személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízi mentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Ők találtak rá az elmerült gyerekre és férfira is, mire megérkezett a helyszínre a vízi rendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. A nagy erőkkel megkezdett újraélesztés egyik esetben sem járt sikerrel.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem vette igénybe azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!