Belföld

2017.09.06. 11:20

Ma még fázni fogunk, de a hétvégén visszatér a nyár!

A hűvösebb, kora őszi napok után hétvégére felmelegedés jön, átmenetileg visszaköszön a nyár.

Ha nem is tartósan, de pár nap erejéig visszaköszön a nyárias idő, hétvégén ugyanis egy hidegfront előtt déli, délnyugati áramlással meleg légtömegek érkeznek hazánkba.

Péntekig még változékony, többfelé szeles lesz időjárásunk. A gyakran megnövekvő felhőzetből szerda délutántól nyugat, északnyugat felől szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, csütörtökön pedig elsősorban a Dunántúlon eshet, de keletebbre sem zárhatóak ki kisebb záporok. Északon, északkeleten lesz több napsütés. A szerdai átmeneti melegebb időt követően csütörtökre ismét visszaesik a hőmérséklet, mindössze 15-24 fok várható délután, a leghűvösebb Zala megyében ígérkezik.

Pénteken hajnalban, reggel még előfordulhat kisebb csapadék, napközben aztán egyre inkább felszakadozik a felhőzet, a napsütés veszi át a főszerepet. Délire, délnyugatira forduló áramlással melegedés kezdődik, ezen a napon még 21-26, szombaton a viszonylag hűvös hajnal után már 24-29 fokra van kilátás a délutáni órákban. Ekkor a déli, délnyugati szél is sokfelé feltámad, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek. Egy-egy zápor, zivatar csak a keleti és nyugati határ közelében alakulhat ki.

Vasárnap is sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli, délnyugati irányú légmozgás, mely ott délután várhatóan északnyugatira fordul. Marad a meleg, nyári idő, az Alföldön akár a 30 fokot is mérhetünk délután, de a nyugaton egy hidegfront hatására már több lehet a gomolyfelhő, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, és a csúcshőmérséklet is 25 fok közelében maradhat.

Ez a hidegfront a jövő hét elején vonulhat át fölöttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!