Belföld

2017.04.13. 12:52

Többet fogunk dolgozni? Változik a munka törvénykönyve

A parlament Gazdasági Bizottsága törvénymódosító javaslatot nyújtott be kedden a "munkaidő-szervezés egyes kérdéseiről" címmel. Az első értelmezések szerint a változtatások leginkább az autóiparban foglalkoztatottakat érintik.

A fideszes Bánki Erik vezette bizottság a törvénymódosítást azzal indokolja, hogy szükség van a teljesítendő munkaidő és az üzemidő jobb összehangolására  írja a portfolio.hu.

Az indoklás kimondja:

 

A parlament legutóbb 2012-ben módosította a munka törvénykönyvéről szóló törvényt, azonban a jogalkotó szándéka, miszerint a kollektív megállapodások szerepe növekedjen, csak részben teljesült. A törvénymódosítás most azt kívánja ösztönözni, hogy rugalmas szabályozásban állapodjanak meg az érintett felek, amikor kollektív megállapodást kötnek.

A módosítás egyik lényeges eleme a munkaidő-szervezést érinti. "A törvénymódosítás a hosszabb távú gazdasági trendekre figyelemmel kívánja biztosítani a munkaidő-szervezés megfelelő kialakításának lehetőségét. Ez különösen a hosszú, akár 6-7 éves termékciklusokkal működő ágazatokban segítheti elő a kereslethez igazodó termelést, ahol a törvényben rögzített, legfeljebb 12 hónapos munkaidőkeret korlátai szűknek bizonyulnak. A törvény alapján megkötésre kerülő kollektív szerződésekkel azt az időszakot lehet kibővíteni, melyen belül a munkáltató a munkaidőt beoszthatja: a módosított jogszabály hároméves időszakra teszi lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák beosztására vonatkozó, hosszabb munkaidőkeret kialakítását. Ugyanakkor továbbra is figyelemmel kell lenni arra, hogy 12 hónap átlagában a heti munkaidő a rendkívüli munkavégzést is beleszámítva nem haladhatja meg a 48 órát" - olvasható a javaslatban.

"A munkaidő-szervezés olyan terület, ahol a munkavállalók különös védelmet élveznek. A munkafeltételek egyoldalú megállapítását kizárva a Javaslat ezért a hosszabb munkaidőkeret kialakítását kizárólag a munkavállalók és a munkaadók képviseleteinek megállapodására bízza, azt kollektív szerződéshez köti" - áll az indoklásban.

"További garanciális elem, hogy ezen időszak alatt a munkavállalók folyamatosan azonos alapbért keresnek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!