Belföld

2016.11.08. 16:55

Szökött rabot keresnek az országban! - Frissítés: elfogták!

Magyarországra szökött Szlovákiából, a rimaszombati büntetésvégre-hajtási intézetből egy rab kedden, a rendőrség nagy erőkkel keresi - közölte Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tájékoztatás szerint a 21 éves Igor Horváth nevű férfi Bánrévénél lépte át a határt, Ózd térségében tart a kutatás, a rendőrség a férfi tartózkodási helyének megállapításához kéri a lakosság segítségét.

A rendőrség a police.hu honlapon közzétette a férfi fotóját és személyleírását, a keresett ember 21 éves, megközelítőleg 182 centiméter magas, zömök testalkatú, haja rövid.

Szabó Csilla közölte: aki a férfit felismeri, tartózkodási helyéről információval rendelkezik, értesítse a legközelebbi rendőrt, ne próbálja meg feltartóztatni.

Az MTI pozsonyi tudósítója ugyanakkor úgy értesült, hogy a férfi halálos közlekedési balesetet okozott, ezért harminc hónapra zárták be.

Az Ózdi Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást I. Horváth 21 éves szlovák állampolgárral szemben. A férfi a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2016. november 8-án a déli órákban megszökött egy rimaszombati büntetés-végrehajtási intézetből és Bánrévén keresztül Magyarországra menekült. A keresett személyt 2016. november 8-án 17:35 perckor Ózdon összehangolt akció során a rendőrök elfogták. Az Ózdi Rendőrkapitányság értesítette a társszerveket az elfogásról.

Ezek is érdekelhetik