Belföld

2016.11.24. 09:21

Elkapták a csaló pénzváltót

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki három alkalommal csapott be embereket egy belvárosi pénzváltónál, így több mint kétmillió forinthoz jutott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat B. János 58 éves budapesti lakos ellen csalás bűntett miatt.

A férfi 2015. december 14-én 14 óra körül egy Budapest V., Fehérhajó utcai pénzváltóhelyiség előtt leszólított egy ott várakozó férfit és kedvezőbb árfolyamot ajánlva rávette, hogy a nála lévő eurót forintra váltsa. A bűncselekmény során több százezer forintot csalt ki a sértettől.

Később, 2016. január 20-án 9 óra 45 perc körül ugyanannál a pénzváltóhelyiségnél hasonló módszerrel egy másik férfit közel egymillió forinttal csapott be.

A férfi 2016. november 21-én délelőtt ismét pénzváltás módszerével tévesztett meg egy nőt a Budapest V., Fehérhajó utcai pénzváltónál. A bankjegyek átadását követően a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság Zseblopási Alosztályának munkatársai tetten érték az elkövetőt. Az 58 éves férfi által elkövetett bűncselekmények ügyében folyamatban lévő nyomozások egyesítésre kerültek. Az eljárást a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja.

A nyomozók B. Jánost 2016. november 21-én – gyanúsítotti kihallgatását követően – őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!