Belföld

2016.09.12. 06:53

A rendőrök a közterület-felügyelők segítségével fogták el a két elkövetőt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat D. Gábor 27 éves és B. Anikó 33 éves budapesti lakosok ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai alapján D. Gábor és B. Anikó 2016. szeptember 11-én 0 óra körül a Budapest XI., Kosztolányi Dezső téren szóváltásba keveredtek az őket szállító taxi vezetőjével, aki ezt követően megállt és a viteldíj elszámolására szólította fel utasait. A sofőr látta, hogy a férfi kezében egy nagyobb címletű pénz van, ezért, hogy abból visszaadjon, ő is készpénzt vett elő. D. Gábor a sofőr kezéből a pénzt elragadta, majd társával menekülni kezdett.

A sofőr a viteldíj visszaszerzése érdekében gyalogosan a pár után sietett és a pénzt visszakövetelte. 
A férfi a sofőrrel szemben támadólag lépett fel, és több alkalommal megpróbálta megütni.

A bántalmazásba B. Anikó is becsatlakozott, minek következtében a taxisofőr ruházata megrongálódott, de sérülés nem történt. A támadók cselekményének a közelben tartózkodó két közterület-felügyelő vetett véget, akik a rendőrök kiérkezéséig D. Gábort testi kényszerrel a helyszínen tartották.

A két támadót a kiérkező rendőrök elfogták, előállították és - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!