Belföld

2016.06.20. 18:04

Kevesebb a változás - Dr. Veres András döntött az áthelyezésekről

Szombathely – A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is a papszentelést követően hirdette ki az egyházmegyét érintő változásokat dr. Veres András püspök, a szombathelyi egyházmegye kormányzója.

Gyuricza Ferenc

Döntése értelmében a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia káplánja, Szakál Szilárd a Vas megyei Gércére kerül kisegítő lelkészi beosztásban, lakhelye pedig a sitkei plébánián lesz. Az eddig a lenti plébánián kápláni szolgálatot teljesítő Kovács Richárd önálló kórházlelkészi megbízatás kapott, így a jövőben Zalaegerszegen lát el feladatokat. Helyére az újmisés Takács Andrást küldi az egyházmegye főpásztora. A zalaegerszei ferences rendi Jézus Szíve plébánián is lesz változás, Szász Pál Zsombor OFM helyett p. Varga József Kamill látja el a kápláni teendőket.

Az egyházmegye további, nem zalai érintettségű változásai pedig a következők: Bokor Zoltán – aki eddig a székesegyház kápláni feladatait látta el – marad Szombathelyen, ám immár a Szent István király plébánia kormányzójaként szolgál tovább, megtartva egyéb megbízatásait is. A szintén szombathelyi Jézus Szíve plébánia káplánja, Ipacs Bence a Brenner János Kollégium spirituálisa lesz, és egyben ellátja a püspöki szertartói feladatokat is. Utóbbi beosztások eddigi tisztségviselője, Molnár János a tanulmányainak folytatása érdekében átmenetileg Rómába költözik. Kaszás Csaba diakónus pedig a kőszegi Jézus Szíve plébánián végez két hónapos pasztorációs gyakorlatot. A dispozíciók az eddigieknek megfelelően idén is augusztus elsejével lépnek hatályba, a pasztorizációs gyakorlat pedig augusztus közepén kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!