Belföld

2016.04.03. 10:19

Illegális bevándorlás - A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erősítést a magyar-szerb szakaszon

A Magyar Honvédség megkezdte a határzár-erősítést a magyar-szerb szakaszon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap délelőtt az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint az elmúlt napokban megnövekedett az illegális határsértések száma. Ezért a Magyar Honvédség - a Belügyminisztérium kérésére - a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain megkezdte az ideiglenes biztonsági határzár további fizikai megerősítését. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további erőket csoportosítottak át a térségbe - írták.

A HM felidézte: a szerb-magyar határszakaszon múlt ősszel épült fel az ideiglenes biztonsági határzár a menekülthullám megfékezésére. A Magyar Honvédség a tömeges bevándorlás okozta helyzet kezelésében a kezdetektől aktívan és nagy erőkkel vesz részt. A határon szolgálatot teljesítő katonák előbb a biztonsági határzár építésében működtek közre, jelenleg alapvető feladatuk a rendőri munka támogatása - fejtették ki.

"A Magyar Honvédség és a magyar rendőrség együttműködése példaértékű, a határon szolgáló egyenruhások mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok védelméért és ezzel az európai országok biztonságáért" - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!