Belföld

2016.03.18. 16:30

Visszatérhettek a betegek az orosházi kórházba

Békéscsaba - Visszatérhettek a betegek péntek délután az orosházi kórházba, mivel a tűzszerészek nem találtak robbanószerkezetet - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A betegeknek azért kellett elhagyniuk az intézményt, mert délelőtt egy ismeretlen férfi telefonon azzal fenyegetőzött, hogy rövidesen bomba robban az épületben. A tüzetes átvizsgálás ellenére nem találtak bombát a szakemberek, így délután 13 órakor megkezdődhetett a visszaköltöztetés - mondta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Tűri Zsanett hozzátette: a rendőrség az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Betegek várakoznak az utcán az orosházi városi kórháznál, amelyet bombafenyegetés miatt kiürítenek 2016. március 18-án. A rendőrségre délelőtt érkezett egy bejelentés, amely szerint bomba fog robbanni az egészségügyi intézményben. MTI Fotó: Rosta Tibor

Greksza Lászlóné, a kórház ápolási igazgatója elmondta: péntek délelőtt mintegy háromszáz fekvőbeteget kellett kiköltöztetni a kórházból, őket a környező szociális intézményekben, illetve a kórház környékén parkoló buszokban helyeztek el.

Duray Gergő, a kórház főigazgatója elmondta: a csaknem négyórás felfordulás ellenére a betegellátásban semmilyen fennakadás nem történt, így immár zavartalan a kórház működése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!