Belföld

2015.09.16. 14:12

Rogán Antal a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz, új frakcióvezetőt választ a Fidesz

Velence - Október 1-jétől a kormányfő politikai kabinetfőnöke lesz Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, ezért a kormánypárt szerdán kezdődő velencei frakcióülésén Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatot tesz a képviselőcsoport új vezetőjének személyére.

Rogán Antal ezt a kétnapos kihelyezett tanácskozás előtt jelentette be a helyszínen, egy velencei szállodánál tartott sajtótájékoztatóján.

Közölte: az új frakcióvezető személyéről Orbán Viktor előbb a Fidesz-frakció elnökségével "cserél eszmét" szerda este. Ezt követően teszi meg javaslatát, majd a képviselőcsoport megválasztja az új vezetőjét, akinek személyéről legkésőbb csütörtökön adnak tájékoztatást.

Rogán Antal elmondta, Orbán Viktor még tavaly április-májusban kérte fel arra, hogy segítse a politikai munkáját, amit egy kis stáb létrehozásával tett az elmúlt hónapokban. Szeptember elején pedig arra kérte a kormányfő, hogy ezt a munkát kabinetfőnökként folytassa.

Arra a kérdésre, hogy milyen együttműködésre számít Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a leköszönő frakcióvezető azt válaszolta: "Lázár Jánossal több mint öt éve kiválóan dolgozom együtt", és biztos abban, hogy ez most is zökkenőmentes lesz, hiszen - mondta - közös céljuk van, "egy eredményes és sikeres kormányzás, és ebben kell segítenünk mindkettőnknek Magyarország megválasztott miniszterelnökét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!