Belföld

2015.09.23. 16:06

Öt és fél év börtönre ítéltek egy bankautomatát felgyújtó dorogi férfit

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon öt és fél év börtönre ítélt egy férfit, aki Dorogon felgyújtott egy bankautomatát, majd lövéseket adott le egy pénzintézetre. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a járásbíróság sajtótitkára szerdán az MTI-t.

Lehel Enikő elmondta, az elkövető február 25-én éjjel 11 óra körül felgyújtotta a dorogi uszoda falába épített bankjegykiadó automatát, amely teljesen kiégett, a benne tárolt készpénzből több bankjegy megsérült. A kár meghaladta a hatmillió forintot.

A férfi ezután pisztolyával öt lövést adott le a közeli bankfiókra. A lövések megrongálták a kirakatot és a bank emblémáját. A rendőrség a gyanúsítottat két nap múlva elfogta, az akkori közlemény szerint a 43 éves Sz. Imre tettét a térfigyelő kamerák rögzítették, ennek alapján ismerték fel a nyomozók.

A lakásában tartott házkutatáson több, engedély nélkül tartott fegyvert, és ezernél több lőszert foglaltak le, a pincében pedig egy lőteret találtak.

A jelentős kárt okozó rongálás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kiszabott ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!