Belföld

2015.07.24. 14:17

Ezek a balatoni strandok a tolvajok kedvencei

Negyedével kevesebb bűncselekmény történt az előző évhez képest a Balaton melletti településeken. A legveszélyesebb mégsem az a nyaralóhely, ahol a legtöbb a bűneset - írja a Metropol.

Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Keszthelyen történt a legtöbb bűncselekmény a vendégek számához viszonyítva a 2014-es nyári szezonban a Balaton környékén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. Balatonkenesén összesen 60 bűncselekményt regisztráltak tavaly júniusban, júliusban és augusztusban, ám mivel a vendégek száma csupán 3359 volt, ezer vendégre csaknem 18 bűncselekmény jutott.

Ehhez képest Balatonfüreden 123 bűncselekményt regisztráltak, viszont a vendégek száma harmincszorosa volt (96 ezer fő) a Kenesén vendégeskedőknek, így egy turistára csak 1,28 bűncselekmény jutott.

Ugyan ezek a számok elsőre ijesztőek lehetnek, azonban a bűncselekmények száma 20-25 százalékkal csökkent tavaly óta.

Nyáron egyébként a balatoni megyék rendőrkapitányságai megerősítették a rendőri jelenlétet, hiszen a helyi kapitányságok képtelenek lennének ellátni a feladatukat. A vakáció időszakára 50 százalékkal növelték meg a rendőri jelenlétet, sőt, 130 készenléti rendőr is a tó mellett teljesít szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!