Belföld

2015.05.07. 16:08

Vihar – Áthúzódik péntekre az elektromos hálózat javítása Bács-Kiskun és Csongrád megyében

Szeged – Péntekre is áthúzódik a szerda éjszakai vihar által okozott károk kijavítása az EDF Démász kisfeszültségű hálózatában Bács-Kiskun és Csongrád megyében – tájékoztatta a szolgáltató kommunikációs csoportja csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a heves széllökések miatt néhány településen teljes erdősor dőlt a hálózatra, nagyfeszültségű oszlopokat kettétörve okozott zavart a szolgáltatásban. A helyreállítási munka eredményeként csütörtök késő délutánra felére csökkent az ellátatlan ügyfelek száma Csongrád és Bács-Kiskun megyében az EDF Démász szolgáltatási területén. Késő estére várható a középfeszültségű hibák jelentős részének kijavítása. Ezzel együtt megkezdődik a kisfeszültségű hálózat helyreállítása, amely azonban péntekre is áthúzódik.
A katasztrófavédelem korábban arról tájékoztatott, hogy a vihar miatt Csongrádban hat, Bács-Kiskunban tíz településen szünetelt részlegesen az áramszolgáltatás, a hibák több mint 6400 fogyasztót érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!