Belföld

2015.01.30. 17:23

Többfelé még havazik

Az Útinform péntek kora esti tájékoztatása szerint a Dunántúl nyugati határ menti megyéiben csökkent a csapadék intenzitása, már csak Somogy és Zala megye déli részén havazik.

Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében szállingózik a hó, Kisbérnél havas eső esik.

A Balaton környékéről, illetve Baranya és Tolna megyéből esőt jeleznek, a Dunától keletre eső területeken eső áztatja az utakat, az Alföld déli fele azonban csapadékmentes. Az autópályák mindenütt vizesek, már az M1-es Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán sincs latyak.

A főutak hókásásak vagy latyakosak, a Bakonyban, a Balaton nyugati medencéjében, valamint Tapolca, Körmend és Lenti térségében jégbordás szakaszokat jeleztek. Az alsóbbrendű úthálózaton téliesebbek az útviszonyok. A Dunántúl nyugati és észak-nyugati területein havasak, hókásásak vagy latyakosak az utak.

A hőmérséklet a Pécs és Székesfehérvár vonaltól keletre +1 és +8 Celsius fok között változik. A havas helyeken jellemzően 0 és -2 Celsius fokot mérnek. A látási viszonyok többnyire jók, a havazással érintett dél-nyugati országrészben 300-400 méter a látótávolság. A Dunántúlon többnyire gyenge a légmozgás, így hóátfúvások nincsenek, az Alföld középső és déli részén viszont sokfelé viharos erejű szél fúj.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!