Belföld

2015.01.20. 15:20

Időjárás-jelentés

Várható időjárás szerda estig:

Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Éjszaka többfelé várható eső, a Soproni- és a Kőszegi-hegységben néhol havas eső, szerdán napközben már csak elszórtan valószínű kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 4 és 10 fok között valószínű, a magasabb értékek a Tiszántúlon lehetnek.

Az időjárási helyzet Európában

Európa-szerte sok a felhő. Ciklonális mező húzódik a kontinens nyugati, déli, délkeleti területei felett; a középpontjukkal Izland, a Földközi-tenger nyugati medencéje, valamint a Fekete-tenger északnyugati része felett örvénylő ciklonok áramlási rendszerében nedves levegő érkezik a felsorolt területekre. A gyenge szél miatt a nedvesség sok helyen megreked az alsóbb rétegekben, többfelé párás a levegő, helyenként tartósan megmarad a köd. Sok a felhő a Skandináv-félsziget feletti magasnyomás területén is, ott többfelé havazik és jelenleg a leghidegebb is ott van; a félsziget északi felén nem emelkedik -10 fok fölé a maximum, néhol -20 fok közelében marad. A legmelegebb az Égei-tenger térsége, ahol ki-kisüt a nap, és délutánra 17, 18 fokig is felmelegszik a levegő. A szárazföld legnagyobb részén a többnyire borult ég alatt kicsi a hőingás; nappal 2 és 7 fok közötti a hőmérséklet, éjszakánként pedig csak gyenge fagy fordul elő, de például a Kárpát-medence térségében nagy területen fagymentes az éjszaka.

Szerda estig ebben az időjárási helyzetben lényeges változás nem várható; folytatódik a borult, párás idő, átmenetileg több helyen esővel.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!