Belföld

2015.01.21. 14:34

Időjárás-jelentés

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Csütörtök estig túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Inkább csak az Alföld déli, illetve keleti részén szakadozik fel időnként a felhőzet. Szerdán szitálás bárhol kialakulhat, majd estétől egyre több helyen várható eső - csapadék legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és az Északkelet-Alföldön fordul elő. Csütörtökön elhagyja térségünket a csapadékzóna, de az északi megyékben a nap első felében még eshet az eső. Többnyire mérsékelt marad a változó, majd csütörtökön a déli irányú szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 10 fok között várható, a Dél-Alföldön a magasabb értékekkel.

Az időjárási helyzet Európában

Sekély ciklonális mező, illetve nyugaton egy gyengülő frontrendszer határozza meg kontinensünk nagy részének időjárását. Ezért Észak-, Északkelet-Európa kivételével jobbára borult az ég. Általában kevesebb, mint 10 mm eső esett az elmúlt 24 órában, azonban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partvidékein 10-20 mm is előfordult, sőt a Bosznia-Hercegovina területén fekvő Mostarban 56 mm-t mértek. A hőmérséklet csúcsértéke csak kis területi változékonyságot mutat: jellemzően 0 és +8 fok között változik, csupán a Földközi-tenger térségében van ennél enyhébb idő. Ezzel szemben a Kelet-európai-síkság, valamint Skandinávia északi felén egy anticiklon helyezkedik el, amelyet zord hideg, száraz levegő tölt ki. Az idő zordságát jelzi, hogy nagy területen -10, -20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a levegő száraz voltát pedig a felhőtlen ég mutatja.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig a fent említett sekély ciklonális mező határozza meg.

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!