Belföld

2014.12.16. 20:07

Konferenciával zárult a magyar építészet éve

Budapest - Vezető építészek, kulturális döntéshozók és kormányzati szakemberek – összesen közel 300-an – vettek részt azon az építészeti örökségünket tárgyaló konferencián, amelyet a fővárosi Várkert Bazárban rendeztek meg a minap, Gyutai Csaba elnökletével.

Az Ybl-bicentenárium (kétszáz éve született Ybl Miklós építész), valamint a magyar építészet éve zárókonferenciáján a megújuló épületekről és közterekről, valamint az épített örökség megóvásáról is hangzottak el előadások – tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi levezető elnök, a Várgondnokság Kft. igazgatója, Gyutai Csaba. A magyar építészet évének eredményeit tárgyaló plenáris ülést L. Simon László államtitkár nyitotta meg, majd egyebek közt a Várkert Bazárról, a Pesti Vigadóról, a Kossuth térről, a kastélyprogramról, valamint a jövőre esedékes Csók István-évről tartottak előadást a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!