Belföld

2014.05.24. 18:21

Vihar - Víz öntött el egy baromfitartó-épületet Kerekegyházán, az állatok egy része elpusztult

Víz öntött el egy baromfitartó-épületet Kerekegyházán, ahol szombaton sok eső esett, az ólban tartott több ezer állat egy része elpusztult - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő helyettese az MTI-vel.

Befejezték a szivattyúzást azon a kerekegyházi baromfitelepen, ahol víz öntött el egy állattartó-épületet. A településen szombaton sok eső esett, az ólban tartott több ezer állat nagy része elpusztult - közölte a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi szóvivő helyettese az MTI-vel.

Elpusztult csirketetemek egy vízzel elöntött baromfitartó épületben Kerekegyházán 2014. május 24-én. A nagy mennyiségű eső miatt a 350 négyzetméter alapterületű ólban mintegy félméteres víz állt. A talajszintnél mélyebb padlózatú épületben több ezer baromfit tartottak, az állatok egy része elpusztult. MTI Fotó: Donka Ferenc

Krix Orsolya elmondta: a helyi tűzoltók három nagyteljesítményű szivattyúval dolgoztak a telepen, ahol kiérkezésükkor mintegy félméteres víz állt a 350 négyzetméter alapterületű ólban. A talajszintnél mélyebb padlózatú épületben 6500 baromfit tartottak, 1500-at a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni, a többi állat elpusztult - tájékoztatott a szóvivő.

Az anyagi kár jelentős, hatósági eljárás nem indult az ügyben, a szivattyúzás befejeződött - tette hozzá.

Elpusztult csirketetemeket hordanak ki egy baromfitartó épületből Kerekegyházán, amelyet a nagy mennyiségű eső miatt víz öntött el 2014. május 24-én. A 350 négyzetméter alapterületű ólban mintegy félméteres víz állt. A talajszintnél mélyebb padlózatú épületben több ezer baromfit tartottak, az állatok egy része elpusztult. MTI Fotó: Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!