Belföld

2013.05.23. 08:38

Őszödi beszéd - Juhász Ferenc: a képzelet szüleménye lehet, ami a Heti Válaszban megjelent

Budapest - A képzelet szüleményének tartja Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter azt, amit az ügy "koronatanújaként" bemutatott Szabó Bálint a Heti Válasznak mondott Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatásáról.

MTI

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a hetilapnak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, és hallotta, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült, az év szeptemberében nyilvánosságra hozott hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc. A lap ebből arra következtetett: Szili Katalin egykori házelnökre, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterre és Baja Ferenc korábbi államtitkárra, valamint Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszterre, illetve Juhászné Lévai Katalinra, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés exelnökére illik a leírás.

Juhász Ferenc csütörtökön az MTI-nek úgy nyilatkozott: sohasem találkozott Rózsa-Flores Eduardóval, ezt a Heti Válasz kérdésére is közölte a cikk megjelenése előtt.

Az MTI kérdésére ezt azzal egészítette ki, nem tudja, hogyan jutott nyilvánosságra az őszödi beszéd, pletykákkal nem foglalkozott, és most is politikai érdekeket sejt az erről szóló találgatások mögött.

Szabó Bálint állításait marhaságnak nevezte, hozzátéve: találgatásokra okot adó nyilatkozatával méltatlan helyzetbe hozott politikusokat. Hozzátette: szinte biztos abban, hogy teljes egészében a képzelet szüleménye, amit a férfi a Heti Válasznak elmondott.

Gyurcsány Ferenc - 2006 májusában a szocialista frakció előtt elmondott - őszödi beszédéből ugyanazon év szeptemberében először a Magyar Rádió közölt részletet, amelynek nyomán Budapesten tüntetések, majd zavargások kezdődtek. Az akkori miniszterelnök egyebek mellett azt mondta, "nem csináltunk semmit négy évig", "hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni."

Heti Válasz - Egy tanú azt állítja, három MSZP-s politikus szivárogtathatta ki az őszödi beszédet

Őszödi beszéd - Gyurcsány: számos nyitott kérdés van még

Őszödi beszéd - Baja Ferenc: semmi közöm a kiszivárogtatáshoz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!