Belföld

2013.05.26. 14:27

Esős időjárás várható a héten

Május utolsó hetében is borús időre kell számítani, minden nap várható helyenként zápor, olykor zivatar is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

MTI

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Hajnalban előbb északnyugaton, majd másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A déli országrészben megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon 12 és 15, délen 15 és 19 fok között valószínű.

Kedden elszórtan fordulhatnak elő záporok, az északi országrészben egy-egy zivatar is kialakulhat. A minimumhőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 20 és 23 fok között alakulnak.

Szerdán többórás napsütés várható, de főként a nap második felében már szórványosan záporokra és zivatarokra kell számítani. A leghidegebb órákban 8 és 13 fok között lesz a hőmérséklet, napközben 23-28 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön jobbára erősen felhős lesz az ég, a keleti megyékben lehet néhányórás napsütés. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten zivatar is. A szél élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15 fok között, a nappali maximumok 18 és 26 fok között alakulhatnak.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, a felhők átmenetileg felszakadoznak, kevés napsütés várható. Többfelé valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben maximum 15-21 fok lehet.

Szombaton, június elsején általában kevés napsütésre számíthatunk, szórványosan zápor, zivatar várható. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, míg a nappali maximumok várhatóan 18 és 23 fok között alakulnak.

Jövő vasárnap is sok lesz a felhő, szórványosan lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben 18-23 fokig melegedhet a levegő.

Ezek is érdekelhetik