Belföld

2013.02.22. 17:33

Több megyében továbbra is tart a havazás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek 18 órai jelentése alapján az ország több pontján jelenleg is havazik. A társaság folyamatosan munkavégzésének is köszönhetően a főutak, forgalmasabb útszakaszok vizesek vagy sónedvesek.

A legfrissebb jelentések szerint továbbra is változó intenzitással havazik Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos pontján. Sokfelé a havazás azonban havas esővé alakult át.

A főutak burkolata a folyamatos síkosságmentesítési munkáknak és a korábbi megelőző sószórásnak köszönhetően többnyire vizes vagy sónedves, csak Balassagyarmat környékén vannak hókásás szakaszok. A mellékutak nagy része a Dunántúl nyugati és északi részén, valamint az északi megyékben, különösen a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zemplén hegyvidéki útjain havas vagy latyakos, Balassagyarmatnál jégbordás néhány alsóbbrendű útszakasz.

A hőmérséklet a Dunántúlon többfelé – 4 celsius fok körüli, ennek ellenére lefagyást vagy síkosságot még nem jeleztek a társaság útellenőrei. Az esti és éjszakai órákban még tovább csökkenhet a hőmérséklet, így a folyamatos sószórás ellenére bárhol kialakulhatnak síkos útszakaszok.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a pénteki napon is 12 órás váltott műszakokban több száz munkagéppel dolgoznak. A következő időszakra jelentős mennyiségű csapadék várható az előrejelzések szerint, ezért a társaság gondoskodott arról, hogy a saját gépparkján felül szükség szerint bérelhető munkagépeket is az utakra tudjon rendelni a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák elvégzésére.

A téliesebb útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedők az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!