Belföld

2013.02.22. 06:51

Országszerte havazik, nincs fennakadás a közlekedésben

A főutak a Dunántúlon havasak, hókásásak Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Tapolca környékén, latyakosak Tamási és Szántód térségében.

zaol.hu

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek reggeli jelentése alapján szinte az ország teljes területén változó intenzitással havazik vagy szállingózik a hó. A társaság szakemberei pénteken is 12 órás váltott műszakban, folyamatosan látják el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Több térségben is téliesebbek az útviszonyok, de ez nagyobb fennakadást nem okoz a közlekedésben.

Szinte az egész ország területén esik vagy szállingózik a hó, de a délkeleti határ mentén Makótól Hódmezővásárhelyig már esőt jeleznek. A legtöbb hó a Mecsekben és az Alföld déli részén esett, itt a friss hóréteg vastagsága 5-6 centiméter, a többi csapadékos területen 1-3 centiméter.

A főutak a folyamatos munkavégzés ellenére a Dunántúlon egyelőre még havasak, hókásásak Vas, Zala és Baranya megyében, valamint Tapolca környékén, latyakosak Tamási és Szántód térségében. A keleti országrészben az Alföld középső és déli részén a Hajdúságban és a Nyírségben, sőt már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei utakon is havas, hókásás az úthálózat. Pest megyében egyelőre csak lepelszerű a hó, így fennakadás nincs a közlekedésben.

A mellékutakon téliesebbek az útviszonyok, havas az alsóbbrendű úthálózat a Kisalföldön, az Alpokalján, a somogyi dombok között és a Mecsekben, továbbá az Alföld középső és déli felén, valamint az északkeleti országrészben, továbbá Vác, Salgótarján és Putnok térségében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a reggeli órákban több mint 280 munkagéppel látja el a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A cég szakemberei 12 órás váltott műszakokban dolgoznak a mai napon is.

A téliesebb útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek. A közlekedők az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein – elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!