Belföld

2012.10.04. 13:45

Kipufogógázzal akarta megölni volt barátnőjét

Tatabánya - Emberölés előkészülete miatt indított eljárást a rendőrség egy vértesszőlősi férfi ellen, aki kipufogógázzal akarta megölni a volt barátnőjét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Léber Gabriella elmondta: az 53 éves férfi szerdán késő este egy Vértesszőlőshöz tartozó dűlőben szóváltás után bántalmazni kezdte volt barátnőjét. A nő a házába futott, de a férfi utolérte és fojtogatni kezdte őt. A gyanúsított ezután ragasztószalaggal beragasztotta volt barátnője száját és megkötözte a kezét. Úgy döntött, hogy megöli az asszonyt és magával is végez.

A férfi megpróbálta bevezetni az udvaron álló gépjármű kipufogógázát az utastérbe, majd beültette az asszonyt a gépkocsiba, és azzal minél hamarabb el akart indulni. A kapuhoz ment, hogy kinyissa, de ekkor a nő kiszabadította a kezét, és az autóval a Tatabányai Rendőrkapitányságra hajtott.

Később a férfi is követte őt, és feladta magát a rendőrségen. A gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!