Belföld

2012.04.23. 14:06

Veres: a Széll Kálmán Terv egyenlő az új adókkal

Rossznak értékeli a Széll Kálmán Terv 2.0 irányát Veres János korábbi pénzügyminiszter, mondván, hogy a kormány ismét új adók bevezetésére készül.

MTI

Az MSZP-s politikus - aki 2005 és 2009 között vezette a pénzügyi tárcát - a hétfőn nyilvánosságra hozott, az Európai Uniónak megküldött konvergenciaprogramot is tartalmazó kormányzati dokumentumot sajtótájékoztatón úgy értékelte: a kabinet folytatja azt a politikát, amely többletbevételekkel finanszírozza a kiadásokat.

"Az Orbán-kormány megint új adókkal próbál megoldást találni arra, hogy nem hajtott végre egyetlen érdemi reformintézkedést sem az elmúlt két évben" - jegyezte meg. Hozzátette, ez történt az ágazati különadók kivetésekor is, amelyeket a vállalatok végül áthárítottak ügyfeleikre.

Veres János kérdésre válaszolva sem kívánta részletesen kommentálni az új pénzügyi tranzakciós, távközlési és biztosítási adó bevezetését. Mint mondta, kevesebb mint egy óra alatt nem tudta alaposan megismerni az erre vonatkozó terveket, de hangsúlyozta: nem ért egyet az említett új adónemekkel, azzal, hogy a kormány a tervezett - és olykor indokolatlan - állami kiadásokat újabb és újabb adók beszedésével próbálja megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!