Belföld

2012.04.18. 12:10

Felsőoktatási jelentkezések: a szakterületen az SE képzései a legnépszerűbbek

A Semmelweis Egyetem (SE) orvosi, fogorvosi és gyógyszerészi képzése a legnépszerűbb a felsőoktatási képzési területre jelentkezők körében - tette közzé honlapján az intézmény szerdán a felvi.hu adatai alapján.

MTI

A felsőoktatási portálon közzétett statisztikák szerint a Semmelweis Egyetem általános orvosi karára első helyen 1315-en jelentkeztek, két- háromszor annyian, mint más egyetemek orvosképzésére. Az intézmény fogorvos-tudományi karára 227-en, a gyógyszerész-tudományi karra 375-en próbálnak első helyen bejutni. Ez ugyancsak két-háromszorosa más egyetemek ugyanezen karaihoz képest - írták.

Az összegzés kitér arra is, hogy a Semmelweis Egyetemen működő diplomás pályakövetési rendszer keretében végzett reprezentatív felmérés szerint minden évben több mint 1700-1800 hallgató szerez diplomát a hat karon, és a frissen végzettek egy-három hónapon belül megtalálják első munkahelyüket.

Az Oktatási Hivatal adatai szerint az elmúlt évekhez hasonlóan most is az Eötvös Loránd Tudományegyetem képzéseit jelölték meg első helyen a legtöbben, több mint 13 ezren. Minimális különbséggel a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem áll a dobogó második, illetve harmadik fokán, mindkét intézménybe nyolcezren jelentkeztek. A főiskolák közül a Budapesti Gazdasági Főiskola az egyetlen, amelyik bejutott az első tízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!