Belföld

2012.03.05. 15:20

Újra előzetesben Tasnádi Péter

Újra előzetes letartóztatásba került Tasnádi Péter vállalkozó, mert megszegte a lakhelyelhagyási tilalom szabályait.

MTI

A Fővárosi Törvényszék hétfőn honlapján azt írta: a T. Péter és társai ellen önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn a elrendelte T. Péter előzetes letartóztatását az első fokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, mivel a vádlott megszegte a vele szemben korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalom szabályait. A törvényszéki közlemény szerint a végzés nem jogerős.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A vállalkozó legutóbb tavaly december 23-án került előzetes letartóztatásból házi őrizetbe, akkor súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt indított ügyben. A bírósági közleményben úgy fogalmaztak: "A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított tekintetében a bűnismétlés veszélye fennáll, így a személyi szabadság korlátozása szükséges, azonban ez a házi őrizet formájában is elegendő, mivel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az intézkedéssel is biztosíthatóak."

Február 13-án a Kúria jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte Tasnádi Pétert egyebek mellett emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

A Kúria annyiban változtatta meg a táblabíróság korábbi döntését, hogy okirat-hamisítás miatt is bűnösnek mondta ki a vállalkozót, aki nem volt ott a tárgyaláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!