Belföld

2012.03.29. 15:02

Nem rabolták ki, elsikkasztotta a kézbesítendő pénzt

Nem rabolták ki múlt hét közepén, hanem elsikkasztott több mint százezer forintot egy kézbesítőként dolgozó asszony a szigetközi Győrújfalun.

MTI

A nő ellen sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Kálmán Gabriella elmondta, hogy az asszony ellen hamis vád és a hatóság félrevezetése miatt feljelentést tettek a Győri Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.

Az 53 éves nő azt állította, hogy március 21-én délben rosszulléte miatt hazament. Otthonában ismeretlen támadó gázsprayt fújt az arcába, a táskájából pedig több mint százezer forintot vitt el - ismertette a gyanúsított közlését a sajtóreferens.

A helyszíni szemle és a rendőrség által begyűjtött adatok azonban számos ellentmondásra utaltak az ügyben - mondta Kálmán Gabriella. A helyszínelő rendőröknek többek között feltűnt, hogy a lakásban könnygáz hatását nem lehetett észlelni. Ekkor - bizonyítási kísérletként - könnygázsprayt fújtak a nő házába, s azt tapasztalták, hogy a szag miatt órákon keresztül nem lehetett bemenni a lakásba.

Az asszony az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte, anyagi nehézségei sarkallták arra, hogy a pénzt elsikkassza, ezért találta ki "kirablásának" történetet - mondta a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!