Belföld

2012.02.20. 12:10

Schmitt Pál visszavonul...

a közszerepléstől. Ezzel indul Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagjának és országgyűlési képviselőnek az MTI-hez eljuttatott közleménye.

MTI/OS

Schmitt Pál korábban rendszeresen mutatta meg magát rendezvényeken, közvetlenül társalgott a polgárokkal, ma már a köztársasági (?) elnök elképesztő módon leredukálta nyilvános szerepléseit. Ezt övezik a médiában megszellőztetett leváltásáról szóló hírek, megnevezett csereszabatos személyek, Orbán Viktor eltávolodása volt alelnökétől. Meddig kell még várni arra, hogy lemondjon a megszégyenült, hazugságokkal védekező Schmitt Pál? - kérdezi Szanyi Tibor.

Az országgyűlési képviselő szerint tarthatatlan, hogy olyan államfőnk legyen, aki legfeljebb a nevét képes helyesírási hiba nélkül leírni, de azt gondolkodás nélkül, bármilyen elé tolt papírra megteszi, aki a magyar nyelv védelmére kente fel saját magát, miközben rendszeresen rombolja azt, amivel szégyenbe hozza nemzetét és elrettentő példát mutat, jó példa helyett, aki miatt szégyenkeznie kell egy országnak, mert feltételezhetően lopott anyagokból tákolta össze ”bukfenc-doktorátusát”, aki hazugságokkal védekezik, ha kritizálják (igaz, ezzel nem tűnik ki a fideszes párttársaitól), aki a béreken kívül 300 milliót (napi 1 milliót!) költött el magára, százötvenmilliónál többet költött jutalmakra, miközben arcátlanul és álszent módon a terhek elviselésére, önmérsékletre, spórolásra és megértésre szólította fel a nemzetét, aki beiktatásakor az ország sanyarú sorsáról beszélt, majd 21 millió forint közpénzért ünnepelte meg elnökké választását, megalapozva ezzel azt a szellemiséget, ami ma uralkodik Magyarország kormányában is regnálása alatt - áll a közleményben.

Szanyi Tibor szerint olyan elnökre van szüksége Magyarországnak, akire büszkén nézhet fel, akit példaként lehet állítani a polgárok elé, aki nem szégyeníti meg a nemzetét itthon és külföldön egyaránt, aki jó példával jár elöl, aki nem hazudik, aki vállalja tetteit, aki nem sunnyog el a nyilvánosság elöl, ha kritizálják, hanem szembe néz mások véleményével és kiáll önmagáért, aki megfontoltan, tisztességes kritikával véleményez minden kormányzati intézkedést és meghallgatja, figyelembe veszi az ellenzék véleményét.

Szimbolikus, hogy a Le Monde - a német elnök lemondása kapcsán - szólítja fel ”Le Monde-ásra” a magyar kormányfőt. Tanulságos, hogy a német elnök nem merészelte, de nem is akarta saját pártját, nemzetét besározni saját - akár nem létező, akár valós - bűnével. Arrafelé ez a természetes. A Fidesz szellemiségében ez a tisztesség nem ismert. Nem ártana ezt is megtanulni Európától pocskondiázás és háborúzás helyett - írta Szanyi Tibor.


(Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja,  országgyűlési képviselő közleménye eredeti szöveggel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!