Belföld

2011.12.14. 17:10

Lomnici-ügy: még mindig éhségsztrájkolnak

Tovább folytatja négy nappal ezelőtt kezdett éhségsztrájkját a közszolgálati televíziók óbudai székháza előtt Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) alelnöke és Szávuly Aranka, ugyancsak a szervezet alelnöke.

MTI

Nagy Navarro Balázs szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette: addig folytatják a tiltakozást, amíg el nem bocsátják a közmédiából az MTI Hírcentrum igazgatóját, helyetteseit, valamint az MTVA Hír- és Hírháttér főszerkesztőjét.
   
A TFSZ alelnöke "valódi belső vizsgálatot" követelt amiatt, hogy néhány napja a köztelevíziók híradóinak tudósításaiból kitakarták Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét. Nagy Navarro Balázs kilátásba helyezte, hogy amennyiben az érintett vezetőket nem távolítják el, a médiahatóság elnökéhez fordul.
   
Mint elmondta: a közmédia vezetőinek nem csak Lomnici Zoltántól kell bocsánatot kérniük, hanem a közvéleménytől, amelynek a tisztességes tájékoztatáshoz való jogát szerinte több alkalommal is megsértették.
   
Nagy Navarro Balázs felolvasta az Európai Újságíró-szövetség (EFJ) kedden az MTI-ben is ismertetett közleményét. Ebben a szervezet támogatásáról biztosította "azt a küzdelmet, amelyet magyar újságírók és szakszervezeteik folytatnak a médiába való politikai beavatkozás és hírmanipuláció ellen".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!