Belföld

2011.10.22. 17:31

Fidesz: a kormány nyílt tervezést folytat a felsőoktatási koncepcióról

Budapest - Navracsics Tibor és Hoffmann Rózsa annak érdekében konzultál a hallgatókkal a felsőoktatási törvénytervezetről, hogy az mindenki számára előnyös és elfogadható legyen; a kormány nyílt tervezést folytat - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja felvetettekre.

MTI

A szocialista politikus szombaton közleményében úgy vélekedett: az, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter újra személyesen tárgyal a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával jövő héten Hoffmann Rózsa államtitkár helyett, azt mutatja, a ma ismert köz- és felsőoktatási koncepciók még mindig nem tekinthetők a Fidesz-KDNP végleges álláspontjának, vagyis folytatódik az "ötletelés", miközben a törvények elfogadását idén szeptemberre hirdette meg eredetileg a kormány.

Selmeczi Gabriella erre - szintén közleményben - úgy reagált: a kormány nyílt tervezést folytat, ami azt jelenti, hogy kormánytagok és államtitkárok is közreműködnek a konzultációban. Hozzáteszi: a polgári demokráciákban ez elfogadott, természetes munkafolyamat, nincs abban semmi meglepő, hogy a kormány több tagja is részt vesz az egyeztetésben.

A kormánypárt szóvivője szerint az MSZP nem tud mit kezdeni a konzultáció fogalmával, hiszen kormányzásuk idején a szocialisták semmibe vették az emberek véleményét. Ahhoz szoktak hozzá, hogy kijelölnek egy illetékes tagot a soraikból, aki aztán érdemben soha nem hallgatja meg a résztvevőket - fogalmaz.

Selmeczi Gabriella szerint nem csoda tehát, hogy a szocialisták számára idegen a hallgatók érdekét szolgáló egyeztetés, és csak ötletelésnek fogják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!