Belföld

2011.10.19. 09:00

Benzinlopás - Milliókért tankoltak minisztériumi sofőrök

Minisztériumi sofőrök csaltak az üzemanyagkártyákkal, többüket már elbocsátották - közölte a Blikk szerdai számában.

MTI

A benzinlopásokra egy átfogó vizsgálat során derült fény, miután feltűnt, hogy egyes sofőrök autói túl sok benzint fogyasztanak - írta a Blikk egy neve elhallgatását kérő minisztériumi forrásra hivatkozva.

A vizsgálat során tételesen ellenőrizték, hogy ki milyen gyakran vett üzemanyagot, és megállapították, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 130 sofőrje közül igen sokan érintettek az ügyben. A Blikk 38 sofőrről írt, azt állítva, hogy közülük 33 a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) állományába tartozik.

A tárca erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy nem 38, hanem 37 sofőr felelőssége merült fel, és egyikük sem a szaktárca alkalmazottja.

A Blikknek "a KIM azt a tájékoztatást adta, hogy az üzemanyagkártya használathoz kapcsolódó vizsgált esetekben 37 gépkocsivezető felelőssége merült fel, ebből 32 gépkocsivezető tartozott a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) – amely többek között a gépkocsik karbantartásáért is felel - állományába, a többi 5 gépjárművezető pedig a BM, a VM illetve az ORFK állományába" - írta a minisztérium.

A cikk szerint a KIM nem tudta megmondani, hogy mióta folyt a visszaélés és pontosan mekkora a kár, mert a vizsgálat még tart. A Blikk szerint a sofőrök havonta akár milliós nagyságrendű kárt is okozhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!