Belföld

2011.10.25. 05:54

9 hosszú hétvége lesz 2012-ben?

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben, a dolgok jelenlegi állása szerint azonban az utolsó pihenőnapot 2013-ban kell majd ledolgozni - írta a Pénzcentrum.hu kedden.

MTI

Az internetes gazdasági lap emlékeztet, hogy október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelete a 2012-es munkaszüneti napok körüli munkarendről: eszerint jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket. Jövőre csak egy olyan ünnep (január 1.) lesz, amelyik hétvégére esik, így pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a - hétköznapra eső, de a hétvégével együtt öt napos - karácsonyt is.

A Pénzcentrum.hu értesülései szerint várhatóan a hétfőre eső december 31. is pihenőnap lesz, noha a rendeletben - ami december 31-ig hatályos - ez a nap még nem szerepel. Az NGM a lapot úgy tájékoztatta, hogy december 31. azért nem szerepel a munkaszüneti napok között, mert cserébe a következő szombatot kellene ledolgozni, s mivel az már 2013-ra esik, nincs lehetőség róla rendelkezni a 2012-es rendeletben.

A rendelet hatálya ezúttal sem terjed ki a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatónál, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjére - jegyzi meg a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!