Belföld

2011.09.14. 12:12

Elásott emberek - A gyanúsítottat Szerbiában már többször elítélték

Bácsföldvári (Backo Gradiste) illetőségű az a szeb férfi, akit a magyar rendőrség a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetőjeként őrizetbe vett. A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves Dragan Bajicot Szerbiában már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt.

MTI

"A szerb állampolgárságú Dragan Bajic a vizsgálat során, amelybe az FBI is bekapcsolódott, azt állította magáról, hogy macedón nemzetiségű, és egy 39 éves Aleksandar Mencev nevére szóló eredeti dokumentumot találtak nála. Fennáll a gyanú, hogy Bajic három álnevet használt" - olvasható a Blic internetes portálján.

Bajicot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert. "A szörnyű bűncselekmény augusztus 11-én derült ki, amikor egy 31 éves romániai férfinak, akit Dragan Bajic és tettestársai kifosztottak, majd élve eltemettek, sikerült kiásnia magát, és elmenekült a helyszínről" - írja a Blic.

Az újság megszólaltatta a gyanúsított lánytestvérét, aki a vajdasági Bácsföldváron él.

"Dragant utoljára hét évvel ezelőtt láttam, a nagybecskereki börtönben. Nem sokkal később megszökött a börtönből és azóta se nem láttuk, se nem hallottunk róla" - mondta a Blic munkatársának Nadica Bajic, akinek arról sem volt tudomása, hogy bátyját mivel gyanúsítják.

"Közülünk senki, a szülők sem tudják mi van Dragannal. Ezért nem tudok többet mondani erről" - tette hozzá a nő, aki Dragan szűkebb családjának tagjaival együtt él Bácsföldváron.

Dragan Bajic viselt dolgairól Szerbiában vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Tízegynéhány alkalommal elítélték már okirat hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt - írta a belgrádi Blic.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!