Belföld

2011.08.17. 13:53

Tiltakoznak a szakszervezetek

Demonstrációt szervez négy szakszervezet szeptember 12-ére, az őszi ülésszak első napjára a Parlament elé, hogy tiltakozzanak a kormány munkavállalókat érintő eddigi, és tervezett intézkedései ellen.

MTI

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: az elmúlt egy évben a parlament sorozatban hozta azokat a döntéseket, amelyek súlyos hátrányt okoztak a magyar munkavállalóknak és családjaiknak.

Példaként említik a személyi jövedelemadó "igazságtalanságot és aránytalanságot okozó" bevezetését, amelynek következményei mára már a gazdaságban is jelentkeznek.

Az új Munka törvénykönyvére utalva az érdekképviseletek megjegyzik: az őszi ülésszakon a kormány azt tervezi, hogy  új törvényt "kényszerít" a munka világára.

A szakszervezetek amiatt is demonstrálnak, hogy a kormány "megtagadta" az országos szintű, háromoldalú tárgyalásokat a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseletekkel, valamint "el akarja lehetetleníteni" a helyi szintű érdekvédelmi munkát, és magukat a szakszervezeteket - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik