Belföld

2011.08.26. 16:10

Kormányszóvivő lehet Giró-Szász András

A Népszabadság Online információja szerint Giró-Szász András politológus, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lehet a kormányszóvivő. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánta kommentálni az értesülést.

MTI

A nol.hu oldalon pénteken megjelent cikkben az olvasható, hogy ősztől megváltozik a kormányzati kommunikáció, a miniszterelnök erről a Fidesz-KDNP frakciószövetség évadnyitó tanácskozásán, Hajdúszoboszlón tehet bejelentést. Orbán Viktor változtat a struktúrán, és centralizál, így ősztől nem pusztán Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel - írta a Népszabadság Online a kormányfőhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a kormányszóvivői posztra Giró-Szász András politikai elemző, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa a legesélyesebb.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni a nol.hu értesülését.

Giró-Szász Andrást az MTI nem érte el.

Nagy Anna kormányszóvivő július elsején családi okok miatt ment fizetés nélküli szabadságra, a szóvivői feladatokat azóta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Nagy Anna akkor azt mondta: várhatóan őszig lesz szabadságon, Orbán Viktor miniszterelnök és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter nagy empátiával és rugalmassággal fogadta döntését, és mindketten azt kérték, hogy amikor lesz ereje és ideje visszatérni, folytassa munkáját. Kovács Zoltán pedig azt közölte, fel sem vetődött, hogy Nagy Anna helyére felvegyenek valakit, ezért pótolja átmenetileg ő.

A Népszabadság Online arról is beszámolt, ha Nagy Anna visszatér, számítanak rá a közigazgatási és igazságügyi tárcánál, de arról is szó van, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lesz szóvivő.

Ezek is érdekelhetik