Belföld

2011.06.20. 11:31

Szteroidampullákat csempésztek volna

Hatvan szteroidampullát találtak a pénzügyőrök egy ukrán rendszámú mikrobuszban a záhonyi határátkelőhelyen; az illegális szereket a jármű elsősegély-dobozában próbálták becsempészni Magyarországra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

MTI

A mikrobusz Ukrajna felől jelentkezett belépésre, az ellenőrzést végző pénzügyőr kérdésére az úti holmin kívül mást nem jelentett be a járműben utazó hét ember - ismertette Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő. A NAV munkatársai a tételes ellenőrzés mellett döntöttek, és a jármű első ülése alatti rekeszből intramuszkuláris injekciót tartalmazó ampullák kerültek elő.
   
A szóvivő elmondta: a gépkocsivezető azt mondta, hogy az ampullákat egy álta
la nem ismert embertől vette át, azzal, hogy vigye Olaszországba. A pénzügyőrök szakértői segítséggel megállapították, hogy az ampullák szteroidot tartalmaznak, amelynek a magyarországi kereskedelme illegális.
   
A csaknem 800 ezer forint értékű injekciókat lefoglalták, és csempészet alapos gyanúja miatt feljelentést tettek az illetékes pénzügyi nyomozóknál - tette hozzá az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!