Belföld

2011.01.28. 14:49

Megszűnik az árvízvédelmi készültség a Körösökön

Megszüntetik az árvízvédelmi készültséget péntek este a Hármas-Körös alsó szakaszán, Szarvasnál, így a Körösökön már sehol nem lesz érvényben riasztás - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.

MTI


A térségben a belvízzel elöntött területek nagysága az előző naphoz képest nem csökkent, továbbra is csaknem  436 négyzetkilométer. A tíz belvízvédelmi szakaszból a réhelyin első fokra mérsékelték a készültséget, így összességében hét területen másod fokon, háromban pedig első fokon védekeznek.
   
A húsz működő szivattyútelep az elmúlt napon 3 millió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba. Tavaly december elseje óta összesen több mint 302 millió köbméter vizet szivattyúztak el.
  
 Az önkormányzatok közül a vízügyi szervezet működési területén 19 településen védekeznek. Ötben másod fokon, 14-ben pedig első fokon küzdenek az elöntések ellen.
   
A belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt napon 136 ember vett részt. A meteorológiai előrejelzések szerint a Körösök vízrendszerében a következő 24 órában csapadékra nem kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!