Belföld

2011.01.19. 17:46

EU-elnökség - Fidesz: kiderült, Magyarország pontosan tudja a feladatát

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint szerdán Strasbourgban kiderült, hogy Magyarország felkészült az EU-elnökségre, és pontosan tudja a feladatát. Balla Mihály az MTI-nek nyilatkozva ugyanakkor hangsúlyozta, voltak olyan kérdések, amelyekben a magyar miniszterelnöknek meg kellett védenie a magyar érdekeket.

MTI

Orbán Viktor kormányfő az Európai Parlament szerdai ülésén, Strasbourgban ismertette a magyar uniós elnökség programját, majd több felszólaló képviselő is élesen kritizálta a magyar kormányt a médiatörvény miatt.
   
Balla Mihály az MTI-nek azt mondta, a legfontosabb, hogy a magyar elnökségi programot egyhangúlag támogatta az Európai Parlament összes frakciója.
   
A kormánypárti képviselő ugyanakkor rámutatott, voltak olyan kérdések, amelyekben Orbán Viktornak mint Magyarország miniszterelnökének, ki kellett állnia az ország mellett, meg kellett védenie a magyar érdekeket.
   
A médiatörvényt ért kritikákkal kapcsolatban megjegyezte, hogy azok elsősorban a liberális és a szocialista frakció részéről hangzottak el. Véleménye szerint a szerdai meghallgatáson kiderült, hogy az európai közösségen belül sokkal fontosabb, az elnökségi feladatokkal összefüggő kérdések vannak, mint a médiatörvény. A vitatott kérdések azonban a demokrácia sajátosságai, és ezeket meg kell tárgyalni, meg kell beszélni - tette hozzá.
   
Amiről a szerdai napnak szólnia kellett, az az, hogy Magyarország felkészült, pontosan tudja EU-elnökségi feladatát - összegezte álláspontját Balla Mihály.

Ezek is érdekelhetik