Belföld

2011.01.25. 19:28

Az MSZP ultimátum Kósa Lajosnak

Az MSZP felszólította Kósa Lajost, a Fidesz alelnökét, hogy 24 órán belül vonja vissza azokat a keddi "alaptalan és rágalmazó kijelentéseit", amelyek szerint a médiatörvény kapcsán kialakult "hajcihő" a szocialisták szervezése alapján indult az ország ellen.

MTI


Török Zsolt, az MSZP szóvivője által kedden az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a vádak visszavonása mellett egyúttal bocsánatkérést is vár a párt. "Ellenkező esetben az MSZP meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket" - írták.
   
Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, egyértelműen látszik, hogy ez egy mesterségesen "felhabosított, felturbózott kampány". Leszögezte, hogy a médiatörvény számos ponton lehet rossz, de semmilyen jel nem utal arra, hogy az sértené a szólás- és véleményszabadságot.
  
 Azzal kapcsolatban, hogy ha a szocialisták indították el a "hajcihőt", akkor hogyan tudták rávenni az Európai Bizottságot a levél megírására, azt felelte, hogy a testület is emberekből áll, "akik különböző módokon vannak összerakva". Megjegyezte, korábban nem hitte volna, hogy Joaquin Almunia, európai biztosként, valamiféle "nem egészen értett szocialista elkötelezettségből, Gyurcsányéknak minden ordító hazugságát benyeli", akkor, amikor a pénzügyi stabilitás létfontosságú. Hozzátette, hogy ugyanazon a vitán egy néppárti biztos viszont homlokegyenest ellenkezően látta a helyzetet, mint Almunia.

 Dosszié az EU-elnökség híreivel - Klikk!


A médiatörvényről eddig megjelent cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik