Belföld

2010.12.08. 15:19

Februárra kész a kormány reformprogramja

Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális reformprogramja - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő szerdán a kormány ülését követően.

MTI

A kormányszóvivő közölte: a szerkezeti reformok a kormányzás valamennyi területét érintik.
   
Elmondta még: a kormány a dokumentumot február végén tárgyalja meg, de reformprogram első változatát a kabinet már február elején elküldi az Európai Unió és az OECD illetékes szerveinek. Hozzátette: erről Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter már meg is állapodott Olli Rehn-nel, a Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosával.
   
Matolcsy György hétfőn, a A Moody's Investor Service hitelminősítő intézet döntésére, amellyel két fokozattal minősítette vissza a magyar államkötvények besorolását, az MTI-nek úgy reagált: "Szükségesnek látjuk, hogy jövő tavasszal egy strukturális reformcsomagot jelentsünk be, a Moody's következő értékelésekor reményeink szerint már ezt is figyelembe veszi majd" - mondta a miniszter.
   
A leminősítés indoklásában a Moody's azt írta, hogy a leminősítés elsődleges oka a magyar kormány pénzügyi erejének "fokozatos, de jelentős" eróziója, mivel a hitelminősítő szerint a kormányzati stratégia jórészt átmeneti intézkedéseken, nem fenntartható költségvetési konszolidációs politikán alapszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!