Belföld

2010.11.27. 06:17

Fennakadásokat okozott a havazás a Balaton déli partján és az M7-esen

Erősen havazik a Balaton déli partján, már mindkét irányban elakadt kamionok nehezítették hajnalban a közlekedést az M7-es autópályán, ahol reggelre helye állt a rend.

MTI

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton hajnalban az MTI-nek megerősítette: az M7-esen a 116-os kilométernél mindkét irányban kamionok akadtak el, a személyautók azonban forgalmi irányítással közlekedni tudnak. Az Állami Autópályakezelő gépei dolgoznak, személyi sérülésről nem tudnak - mondta Szakács József.

Helyreállt a közlekedés az M7-es autópálya somogyi szakaszán, és a megye más útjai is jól járhatóak, balesetről nincs információ - tájékoztatta Szakács József, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton reggel az MTI-t.
  
 A legtöbb csapadék - 18,4 milliméter - Fonyódon hullott, de Nagykanizsánál is 18,1 milliméter esett - tájékoztatta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa az MTI-t.

Az OMSZ citromsárga riasztást adott ki a Közép- és Nyugat-Dunántúlra, ahol - elsősorban a Bakony térségében - gyenge hófúvás is várható. A havazás a meteorológus szerint a nap folyamán fokozatosan megszűnik, a lehullott hó a sík vidéken olvadni fog.
   

 

Ezek is érdekelhetik