Belföld

2010.11.06. 12:56

Az MSZP szerint leállt a fejlesztési intézményrendszer

Az elmúlt hetekben, hónapokban a fejlesztési intézményrendszer "leállt", nem működik - mondta Varju László, az MSZP fejlesztéspolitikai kabinetvezetője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatón.

MTI

A vezető szerint az utóbbi hónapokban 4.299 milliárd forintnyi támogatást ítéltek meg, és 3897 milliárd forint a leszerződött támogatások összege, míg ebből 1305 milliárd forintot fizettek ki, ami az áprilisi állapothoz képest egy százalékon belüli változás csupán.
   
Mint hozzátette: a fejlesztési források felhasználásában Magyarország élmezőnyben volt eddig, s még 10 hónapja is eredményes volt az intézményrendszer és jól teljesített. A mostani időszak viszont ennek ellentéte - hangoztatta.
   
Az elmúlt években 11 ezer vállalkozás jutott pénzhez, amelyeknek ez a működését segítette, 7.500 másik vállalkozás pedig fejleszteni tudott. 365 óvoda épült és 310 település központja újult meg az uniós források felhasználásával. 93 ezer fő képzésen vehetett részt - sorolta Varju László.
   
Az idei év jelentős része pedig lényegében "elveszett" a vállalkozásoknak, hiszen a támogatásokat érintő döntésekre moratóriumot jelentett be a kormány - fűzte hozzá.
   
A fejlesztési intézményrendszert pedig tovább gyengíti, hogy 300 alkalmazottat bocsátanak el onnan - mondta Varju László.

Ezek is érdekelhetik