Belföld

2010.11.08. 13:42

Átadhatják a héten a Margit hídat

Valószínűleg már ezen héten átadják az autósoknak a Margit hidat, miután sikeres volt a dunai átkelő hétvégi statikus próbaterhelés, az eredmények megfelelnek az előzetes várakozásoknak.

MTI

   
Tóth Kata, a felújítást végző Mh 2009 konzorcium szóvivője hétfőn az MTI-nek elmondta, a sikeres teszt után a kivitelező olyan állapotba tudja hozni a dunai átkelőt, hogy a héten az autósok igénybe vehetik, ha az időjárás is kedvező.
   
Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, amint az illetékes Nemzeti Közlekedési Hatóság úgy dönt, hogy forgalomba helyezhető a Margit híd, az autósok használatba vehetik az átkelőt.
   
A Margit híd statikus próbaterhelését szombaton és vasárnap tartották, ekkor 24 darab, egyenként 30 tonnás teherautó hajtott fel a hídra, és úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével állapították meg a szakemberek, hogy a híd miként reagál ekkora mértékű terhelésre.
   
Dunai László professzor, a terheléspróba művezetője szombaton a hídon azt mondta, a Margit híd megengedett nyúlása pár centiméteresre tehető, míg a más szerkezetű Megyer hídnál 60 centis nyúlások voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!