Belföld

2010.09.20. 04:47

Több milliárdos károk

Az esőzések nyomán fellépő földcsuszamlások idén 7,1 milliárd forintnyi kárt okoztak - írta hétfői számában a Népszabadság.

MTI

A rekordmennyiségű csapadékkal járó májusi–júniusi esőzések közel ötven olyan településen okoztak földtani katasztrófát, földcsuszamlást, partfalomlást, pincebeszakadást, amelyeknél eddig ilyen probléma nem fordult elő. A károk összege július közepéig elérte a 7,1 milliárd forintot – tájékoztatta a Népszabadságot Oszvald Tamás, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal főosztályvezető-helyettese, aki szerint döntően a lösz-, illetve agyagrétegek mozdultak meg.
   
Magyarországon a Balatont veszik körbe, illetve a Duna nyugati partját kísérik látványos löszfalak, de az ország területének közel felén a felszínen lösz található. Ezeken a területeken Oszvald Tamás szerint már nem is rendezésre, hanem veszélyelhárításra lenne szükség, mint például Százhalombattán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!