Belföld

2010.08.11. 15:17

Két újabb emberéletet követelt az új vírus Tajvanon

Meghalt egy tajvani férfi az új típusú influenza következtében, miután a múlt hónapban a fiát is az A(H1N1) vírus ölte meg - jelentette a tajvani helyi médiára hivatkozva a Hszinhua hírügynökség szerdán.

MTI

Az 56 éves férfi a sziget déli részén, Tajnan (Tainan) városban halt meg augusztus nyolcadikán, két nappal azelőtt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hivatalosan bejelentette, hogy vége a H1N1-járványnak.
   
A United Daily News című lap szerint az illetőt hónapokig kezelték kórházban. A férfi 24 éves fia július közepén - egy nappal a kórházba szállítása után - halt meg súlyos tüdőgyulladásban, de több szervének működése is leállt a vírusfertőzés miatt.
   
E két esettel 47-re nőtt az új influenza tajvani áldozatainak a száma, miközben a sziget betegségmegelőzéssel foglalkozó szakemberei szerint minden hónapban mintegy tízezer fertőzöttet diagnosztizálnak. A halottak túlnyomó többsége fiatal.
   
Margaret Chan, a WHO főigazgatója kedden jelentette be a H1N1-járvány végét, hozzátéve, hogy annak súlyossága és kiterjedése kisebb volt, mint azt egy évvel ezelőtt gondolták. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a vírus még évekig meg-meg fog jelenni a szezonális influenzajárványok idején, ezért nem árt az éberség.



H1N1 - olvassa el dossziénk cikkeit! Klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!